Har du också gungat fram på maffiga offroad däck med stora, stabbiga klossar – bara utseendet på däcken känns spännande. Dessa däck är inte skapade för landsvägs- eller stadskörning eftersom däckets breda klossar och kraftfulla mönster inte ligger lika slickat mot marken som ett “landsvägsdäck” (Som t.ex. vanliga sommardäck). Du får heller inte köra runt på vägarna med däck som stör andra bilister.

Offroad däck

När ska du välja offroad däck? Se över ditt behov. Kör du ofta ute i terrängen och behöver extra bra grepp? Kanske behöver du ta dig fram vid sidan av en slät väg? Då kan dessa däck vara något för dig att fundera på eftersom det också finns en säkerhetsfaktor i att ha ett bra grepp på den yta man färdas på.

Jeep som är experter sedan andra världskriget på offroadkörning har en snabbguide vad du bör tänka på när det kommer till att börja med offroadkörning. 

Terrängdäck är en annan benämning för denna typ av däck. Dessa finns i både sommar-och vintermodell eftersom detta medför olika väglag. På sommaren kan det vara märkningen M+S som du ska välja vilket betyder Mud+Sand, dessa däck är inte helt säkert vintergodkända, det ska i så fall vara en snöflinga på däcket. För vintern är det ett Mud+Snow-däck som du ska välja. Du kan lagligen använda dubbdäck från 1 oktober till 15 april. När du köper off road däck ska du tänka på att välja ett offroad däck som tål lägre temperaturer, flera av de utländska däcken gör inte det. De har helt enkelt inte den gummiblandning som en riktig svensk vinter kräver.

Var köper jag offroad däck?

Det finns många butiker, både online och fysiska, där du kan köpa offroad däck till bra priser.

Köp inte första bästa däck. Jämför priser, det finns många däckföretag som konkurrerar om dig som kund och din möjlighet att få bästa möjliga pris är stor.

Vad passar din bil?