Hur förvarar du dina vinterdäck på bästa sätt så att de är i toppskick när vintern återvänder? Här är några enkla och praktiska tips för att säkerställa att dina vinterdäck förblir i gott skick under sommarhalvåret.

Läs även: Hur mycket luft i däcken?

Detta ska du göra inför förvaringen av däck

  1. Rengör däcken noggrant: Innan du förvarar dina vinterdäck är det viktigt att rengöra dem ordentligt. Tvätta bort smuts, salt och andra föroreningar som kan ha samlats på däckens yta under vintermånaderna.
  2. Kontrollera däcktrycket: Se till att däcken är ordentligt uppumpade innan du förvarar dem. Detta hjälper till att undvika deformationer och förlust av luft under lagringstiden.
  3. Förvara däcken på rätt sätt: Idealiskt sett bör däcken förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus. Undvik att låta dem ligga direkt på marken genom att använda exempelvis en pall eller däckställ.
  4. Använd skyddsfodral: För att skydda däcken från damm och fukt kan du använda speciella skyddsfodral. Dessa hjälper också till att hålla däcken i gott skick.
  5. Undvik att stapla däcken för högt: Om du staplar däck ovanpå varandra, se till att inte stapla dem för högt. Då det kan orsaka skador och deformationer på däckens sidoväggar.
  6. Vänd på däcken regelbundet: För att fördela trycket jämnt på däckens yta, vänd dem regelbundet under lagringsperioden. Detta kan hjälpa till att undvika att däcken blir platta på vissa områden.
  7. Håll koll på däckens skick: Under sommaren är det bra att då och då kontrollera däckens allmänna skick. Om du märker av några oregelbundenheter, som skador eller slitage, bör du åtgärda dem innan vintern kommer tillbaka.

Förvara dina däck på däckhotell

Vad är ett däckhotell? Ett däckhotell är en tjänst som erbjuds av många däckverkstäder och bilservicecenter (inklusive oss). Det innebär att vi tar hand om dina däck när de inte är i användning. Under vintersäsongen kan vi lagra dina sommardäck, och vice versa. Detta sparar dig både tid och besvär med att själv transportera och förvara dina däck.

Källa

Vad passar din bil?