Är Toyo däck bra? Toyo har nu etablerat sig som en av de framstående däcktillverkarna, även om de kanske inte är bland de fem bästa, så hamnar de definitivt bland de tjugo bästa i världen. Detta faktum talar för att Toyo faktiskt är av hög kvalitet.

Toyo har ett gott rykte när det gäller att tillverka bra däck med hjälp av de senaste materialen och de erbjuder ett brett sortiment av däck som passar olika marknadssegment, inte bara personbilar. De har också specialkunskap inom områden som racing- och offroad däck.

Vad får Toyo att sticka ut från sina konkurrenter?

Bränsleeffektivitet är en hög prioritet för Toyo under tillverkningen av deras däck, eftersom de strävar efter att minska bränsleförbrukningen och stödja låga CO2-utsläpp. De är medvetna om att bilister alltid är reflekterande om sina bränslekostnader, även när de köper högpresterande däck. Toyo har utvecklat NanoEnergy-serien, vilket bekräftas av ett E-märke på däckets sidovägg, E-märket indikerar att däcket är bränslesnålt. Detta uppnås genom att designa en slitbana som minskar friktionen, eftersom friktion är det som minskar energin. Det låga rullmotståndet gör att däcket kan snurra fler varv samtidigt som det förbrukar mindre bränsle.

Toyo fokuserar också på att minska bullereffekten. Genom att använda robusta axelblock kan de minska påverkan från vägytan. Det har utvecklat en Silent-Wall-teknik som stör luftflödet när däcket roterar, vilket resulterar i lägre ljudnivåer.

När det gäller hantering strävar Toyo efter överlägsen prestanda. Genom att använda en S-kiseldioxid blandning tillsammans med en riktad slitbanedesign kan de erbjuda optimalt med grepp och hantering, även i skarpa kurvor och vid höga hastigheter på krokiga vägar. Detta bevisas även i deras engagemang för motorsport, de har nämligen nyligen skapat ett däck som är miljövänligare för en motorsport serie. Läs mer här: https://www.tyrepress.com/2024/04/sustainable-toyo-tyres-winning-nls-races/

Så är Toyo däck ett bra val?

Ja absolut! Toyo är en pålitlig och prisvärd lösning för bilister som letar efter kvalitativa mellanklass däck. Med deras fokus på bränsleeffektivitet, minskad bullereffekt och god hantering, erbjuder Toyo pålitlighet till ett konkurrenskraftigt pris.

Vad passar din bil?