Suvarna framfart är ostoppbar, dem tycks bara bli fler och fler. Därför är det ganska rimlig att tala om vilket som är det bästa sommardäcket för SUV.  För att ta reda på vilket sommardäck som är det bästa för SUV har vi gått igenom ett antal recensioner på nätet från oberoende aktörer. (Snabba svaret är att Michelin Pilot Sport 4 SUV är bästa för SUV).

Läs även: Bästa dubbfria vinterdäcken för svensk vinterkörning

I ett omfattande test av åtta olika däckmärken utfört av Vi Bilägare, granskades prestandan hos däck från Michelin, Goodyear, Nokian, Bridgestone, Vredestein, Pirelli, Nankang och Continental. Varje däck bedömdes i flera kategorier och vid testets slut stod Michelin som segraren, efter att ha erhållit den högsta totalpoängen.

Såhär tycker Vi bilägare om Michelin Pilot Sport 4 SUV

Michelin imponerade med Pilot Sport 4 SUV, som utmärkte sig genom att visa upp de kortaste bromssträckorna i testet, både på våta och torra vägar. Dessutom erhöll Michelin maximala poäng i samtliga delar av testet på våta vägbanor. Det dominerade kategorin vattenplaning, erbjöd bäst kurvgrepp och visade förträffliga köregenskaper. En lättmanövrerad framvagn i kombination med fin precision vid styrningen och en stabil bakvagn skapade en trygg balans vid maximalt väggrepp. Den enda negativa kommentaren i testprotokollet var vägljudet.”

Detta tycker vi om de bästa sommardäcket för SUV

Michelin Pilot Sport 4S är ett av de bästa sommardäcken vi någonsin har provat. Det har nästan alla egenskaper som behövs hos ett vanligt däck.

Svarstiden för Pilot Sport 4S är riktigt snabb, och körkänslan är också riktigt bra. Däcket klarar snabba kurvor i 90 km/h utan att bilen tappar greppet. Detta sommardäck presterar så bra både på våta och torra vägar.

På torra vägar är Sport 4S fortfarande väldigt smidigt att köra med. Att bromsa och accelerera till 100 km/h tar mindre än 10 sekunder.

Även när det är vattenpölar på vägen klarar Pilot Sport 4S det bra.

En nackdel är att gummit i däcket är ganska hållbart men blir känsligt för låga temperaturer.

Fördelar

  • Snabb respons
  • Bra körkänsla
  • Imponerande våt och torr prestanda
  • Kan gå på även översvämning när vattnet är högt

 

Källa 1

Källa 2

Källa 3

 

 

Vad passar din bil?