Får man förvara däck i källaren eller garage? Att förvara däck i hemmets källare eller garage är vanligt för många fordonsägare. Och ja man får göra det. Men finns det några riktlinjer eller säkerhetsåtgärder att ta hänsyn till?

Förvaring av däck i källaren

Att lagra däck i källaren kan vara praktiskt, men det finns vissa saker att tänka på. Först och främst ska däcken förvaras på en torr plats för att förhindra fukt- och mögelbildning. Ett välventilerat utrymme kan minska risken för att däcken blir fuktiga.

Däck bör förvaras upprättstående eller hängande, inte liggande, för att undvika att de tappar sin form. Det är även rekommenderat att undvika direkt solljus och extrema temperaturförändringar, då detta kan påverka däckens hållbarhet.

Förvaring av däck i garage

Garaget är en vanlig plats för att förvara däck, men man ska göra det på rätt sätt. Precis som med källaren bör däck inte placeras i direkt solljus och extrema temperaturer. Däcken bör inte heller förvaras nära elektriska apparater eller brandfarliga ämnen.

För att maximera livslängden på däcken är det bäst att förvara dem upprättstående eller hängande på en stabil plats. Det är också klokt att rengöra däcken innan de förvaras och placera dem på en skyddande underlag för att förhindra kontakt med golvet.

Slutsats – Ja man får och det är möjligt att förvara däck i källaren eller garaget. Tänk på att kolla om det är okej att däcken förvaras i förrådet om du bor i lägenhetshus, för dem flesta är det okej så länge det är ens egna däck man förvarar.

Säkerhet och lagar att tänka på

Innan du väljer att lagra däck i källaren eller garage är det viktigt att ta hänsyn till eventuella lokala lagar eller regler. Vissa områden kan ha restriktioner för lagring av däck eller kan kräva speciella förvaringsförhållanden för att möta brandsäkerhetskrav.

Att förvara däck på ett säkert sätt minskar risken för brand och olyckor. Man ska undvika att däck samlas i stora mängder på ett ställe, vilket kan öka risken för en potentiell brand.

Källa

Vad passar din bil?