Att välja rätt däckmärke för din bil kan vara både förvirrande på grund av det enorma utbudet och en fråga om stil och status. Men för de flesta vanliga bilförare är de viktigaste faktorerna vanligtvis kostnaden, säkerheten och prestandan. Stora märkesdäck som Michelin, Goodyear och Pirelli är välkända, men de kommer också med en högre prislapp. Många bilister letar efter bättre priser och överväger även mindre kända märken.

Det finns faktiskt många mindre kända däckmärken som kan erbjuda bra alternativ till mer etablerade märken. Dessa märken kan ge dig bättre priser utan att kompromissa med kvaliteten. Det är värt att utforska olika alternativ och läsa recensioner för att hitta däck som passar dina behov och budget.

Så, nästa gång du behöver nya däck, tänk på att det finns fler alternativ än bara de stora märkena. Genom att vara öppen för mindre kända märken kan du hitta däck av god kvalitet till ett mer överkomligt pris.

Köp Falken däck här.

Är Falken däck bra?

Falken däck är faktiskt av bra kvalitet. Det kan vara så att namnet inte är lika känt som vissa andra märken, men de håller en bra kvalité. Falken är en japansk tillverkare och ägs av Sumitomo Rubber Industries (SRI), som är en stor spelare inom däckindustrin. Även om Falken är ett relativt nytt företag jämfört med andra asiatiska tillverkare, lanserades de redan 1983 i Japan. De började sedan etablera sig på den nordamerikanska marknaden 1985 och i Europa 1988, då de öppnade ett kontor i Tyskland.

En viktig milstolpe för Falken var grundandet av Falken Tire Europe GmbH år 2008, vilket möjliggjorde en ökad närvaro på den europeiska marknaden. Sedan dess har Falken däck blivit alltmer populära runt om i Europa.

Är de budget?

Falken är känt som ett mellanklassmärke på däckmarknaden. Det innebär att priserna på deras däck är överkomliga samtidigt som de levererar en prestanda som kan mäta sig med vissa premiumtillverkare utan att ha den höga prislappen. Med Falken får du således valuta för pengarna. 

Idag anses Falken däck att vara mer än bara mellanmjölk. De har sponsrat bland annat ett av världens största drifting serier nämligen Formula drift (https://www.tirereview.com/falken-ends-formula-drift/), men det sammarbetet är tyvärr avslutat numera. Utöver detta så har de ett eget dedikerat drifting team med många vinster i bagaget och även ett världsrekord

Läs mer: Allround däck eller friktionsdäck?

Vad passar din bil?