Kompletta vinterhjul 2024

Det är inte helt lätt att veta vad som passar din bil. Det finns många faktorer som spelar roll när du väljer vinterhjul till din bil. Om du bor i Sverige, norge, danmark eller finland bör du köra med nordiska vinterdäck, och inte europeiska. Om du har en elbil bör du köra med EO märkta däck, för att uppnå de bästa möjliga köregenskaperna. Har du en större bil, tex. lätt lastbil eller transportbil är det viktigt att köra med C märkta däck som klarar av vikten. Därför har vi på Däckline satt ihop kompletta paket med däck och fälg som är specialanpassat för olika sorters bilar, så att det underlättar processen för dig när det är dags att köpa nya vinterdäck och fälgar.

Vad betyder vinterhjul?

Ett hjul är däck + fälg. Vinterhjul är alltså däck och fälgar som är anpassade för vintern. Mellan 1 december – 31 mars är det obligatoriskt att köra med vinterdäck. Det är även viktigt att välja fälgar som är vinteranpassade. Vinterhjulen är oftast 1 eller 2 storlekar mindre än sommarhjulen till din bil.

Däckline har det du behöver

Vi har märkt att finns en brist på vinterdäck och fälgar för just elbilar, och kan vara väldigt klurigt att hitta rätt. Därför har vi på Däckline satt ihop kompletta vinterhjul paket till alla de populäraste elbilarna för i år, spana in vår lista för att hitta just din elbil. Självklart har vi även inkluderat vinterhjul paket till vanliga personbilar i listan. Det finns många fördelar med att köpa kompletta vinterhjul.

  1. Passningsgaranti
  2. Rabatterade priser 
  3. Spara tid 
  4. Slipp förvirring och stress

Om du behöver ytterligare hjälp med att hitta det som passar just din bil kan du enkelt skriva in ditt regnummer i vårt regsök på dackline.se. Alternativt kan ni alltid ringa eller mejla vår kundtjänst, som är experter på däck och fälgar. 

Här kommer den – Sveriges största lista för vinterhjul 2024

 

Elbilar

1. Paket vinterhjul för Ford mustang mach-e

Vinterhjul ford mustang mach-e

Pirelli scorpion winter 2xl + Image Vega

Pirelli Scorpion Winter ger föraren säkerhet och garanterar maximal stabilitet, prestanda och kontroll både i snö, samt våta och torra förhållanden. Däcket har sajpningar som fångar upp snön och hjälper däcket att hålla kontakten mot marken.
Image wheels är ett varumärke som både erbjuder snygga och prisvärda fälgar. Fälgen är både elegant och passar till det mesta. Image Vega är en populär och stilren fälg. Fälgarna är vinteranpassade och fungerar utmärkt att köra med på vintern. De är lätta att rengöra och tåler smuts.

2. Paket vinterhjul för Volkswagen ID3

Vinterhjul till volkswagen id3

Michelin X-ice snow + Image legend

Image är ett varumärke som både erbjuder snygga och prisvärda fälgar. Image Vega som ingår i detta paketet är en populär och stilren fälg. Fälgarna är vinteranpassade och fungerar utmärkt att köra med på vintern. De är lätta att rengöra och tåler smuts. Kommer med Michelin X-ice snow som är ett nordiskt friktionsdäck med lång livslängd. Vinterdäcket är anpassat för extrema vinterförhållande under hela dess livslängd. Utmärkt grepp på djup snö, slask och is. Michelin är världsberömda för att tillverka premiumdäck av högsta kvalité. Vi har kompletta vinterhjul 2024 för dig.

3. Paket vinterhjul för Volkswagen ID4

Vinterhjul till volkswagen id4

Pirelli scorpion winter + Imaz wheels FF556 (OBS! detta paketet är staggerd fitment)

FF556 är en rejäl och robust fälg som har breda och konkava ekrar. Detta gör att FF556 passar perfekt att köra med på vintern. Den tåler vägsalt, smuts och är lätt att rengöra. Detta paketet är anpassat för bilar med staggerd fitment (bredare däck & fälg bak, smalare fram). Kommer med Pirelli scorpion winter som är ett prisvinnande friktionsdäck. Däcket är utvecklat för att passa moderna SUVar samt CVU bilar, och garanterar maximal kontroll samt stabilitet i vinterförhållanden. Pirelli scorpion winter har blivit utnämnd till ett av de bästa däcken att köra med på snöunderlag (bromsförmåga, hantering och dragkraft).

4. Paket vinterhjul för Skoda Enyaq iV

Pirelli scorpion winter + FF593 (OBS! Detta paket är staggerd fitment)

FF593 har snygga designade y-ekrar som går hela vägen ut med kaxiga små detaljer som gör att denna fälg sticket ut från mängden.
FF593 är en av FF serien som är utformad med flow form tekniken som gör att du får en otroligt tålig lättviktsfälg. Detta paketet är anpassat för bilar med staggerd fitment (bredare däck & fälg bak, smalare fram).  Kommer med Pirelli scorpion winter som är ett prisvinnande friktionsdäck. Däcket är utvecklat för att passa moderna SUVar samt CVU bilar, och garanterar maximal kontroll samt stabilitet i vinterförhållanden. Pirelli scorpion winter har blivit utnämnd till ett av de bästa däcken att köra med på snöunderlag (bromsförmåga, hantering och dragkraft).

5. Paket vinterhjul för KIA EV6

Vinterhjul KIA ev6

Pirelli SI Scorpion winter (AO) + Image Vega

Image wheels är ett varumärke som både erbjuder snygga och prisvärda fälgar. Fälgen är både elegant och passar till det mesta. Image Vega är en populär och stilren fälg. Fälgarna är vinteranpassade och fungerar utmärkt att köra med på vintern. De är lätta att rengöra och tåler smuts. Kommer med Pirelli scorpion winter som är ett prisvinnande friktionsdäck. Däcket är utvecklat för att passa moderna SUVar samt CVU bilar, och garanterar maximal kontroll samt stabilitet i vinterförhållanden. Pirelli scorpion winter har blivit utnämnd till ett av de bästa däcken att köra med på snöunderlag (bromsförmåga, hantering och dragkraft).

6. Paket vinterhjul till MG ZS EV

Vinterhjul Mg zs ev

Pirelli sottozero 3 XL + AM fälgar

Billiga, prisvärda vinterfälgar. Fälgar som tåler tuffa väderförhållanden. Lätta att rengöra, tåler vägsalt och smuts. De perfekta vinterfälgarna för dig som vill köra med stabila vinterfälgar, utan att spendera en förmögenhet. Pirelli sottozero är ett dubbfritt vinterdäck som är utvecklat till premiumbilar och exklusiva fordon. Däcket har en ny gummiblandning och sajpteknologi som garanterar bra grepp på hala vinterväglag.

7. Paket vinterhjul till Tesla Y

vinterhjul tesla Y

Continental TS860 SILENT TO + Imaz wheels FF556

FF556 är en rejäl och robust fälg som har breda och konkava ekrar. Detta gör att FF556 passar perfekt att köra med på vintern. Den tåler vägsalt, smuts och är lätt att rengöra.
FF556 är tillverkad med flow form tekniken som gör att du får en otroligt slitstark fälg som är lätt. Continental TS860 Silent to är Tesla märkta däck. Detta ger elbilen dess maximala förmåga och prestanda. Däcket har en utmärkt körprestanda på vinterväglag, bra torrgrepp samt väldigt lågt rullmotstånd vilket innebär minskad bränsleförbrukning. Vill du köra säkert i vinter är detta ett däck för dig.

8. Paket vinterhjul till Volkswagen ID 3 (2)

Vinterhjul till volkswagen ID33

Michelin X-ice snow + Image legend

Image är Vega Image är en både prisvärd och elegant fälg. Med en enkel design sitter den snyggt på de flesta bilarna. Fälgarna är vinteranpassade och fungerar utmärkt att köra med på vintern. De är lätta att rengöra och tåler smuts. Kommer med Michelin X-ice snow som är ett nordiskt dubbfritt däck med lång livslängd. Vinterdäcket är anpassat för extrema vinterförhållande under hela dess livslängd. Utmärkt grepp på djup snö, slask och is. Michelin är världsberömda för att tillverka premiumdäck av högsta kvalité.

9. Paket vinterhjul till Tesla 3

vinterhjul tesla 3

Pirelli WS ZERO 3

PH Edition är en klassisk och stilren fälg som kombinerar klass och kvalité. Med en totalvikt på 3048 kg klarar den av vikten av de flesta elbilarna som finns idag. Fälgarna är direkt anpassade efter Tesla 3, men går även att använda på andra bilar som har samma PCD/ET/NAV. PH Edition II Alvia 8 är den ultimata vinterfälgen. Paketet inkluderar Pirelli sottozero 3 som är ett dubbfritt vinterdäck som är utvecklat till premiumbilar och exklusiva fordon. Däcket har en ny gummiblandning och sajpteknologi som garanterar bra grepp på hala vinterväglag.

Paket till övriga bilar

10. Continental vikingcontact 7 + Oxxo oberon

Detta nordiska dubbfria vinterdäck har blivit utsedd som testvinnare i flera kategorier. Anledningen till att continental vikingcontact 7 har vunnit mycket utmärlekser beror på att däcket har bra grepp oavsett vinterväglag. Däcket levererar stabilitet och säkra köregenskaper, och har ett rejält grepp på is och snö. Eftersom det är ett nordiskt däck är det anpassat för nordiska väglag, vilket gör att däcket har ett rejält grepp vid både acceleration och inbromsning under isiga förhållanden.

OXXO är en mycket prisvärd och stilren fälg som passar de flesta bilar som finns på marknaden idag. Fälgen finns i flera storlekar och färger. Fälgen är även vinteranpassad, vilket gör att den är utmärkt att köra med under vintern. Den är slitstark och tåler smuts. 

11. Nokian hakkapeliitta 10 + Imaz wheels IM14

Nokian hakkapeliitta har utsetts till världens bästa dubbdäck enligt däcktester. Hakka 10:s dubbelstudsteknik utger exceptionell bromssträcka och hanterar till och med skarpan isiga kurvor. Däckets mittdubbar förbättrar acceleration och bromsgrepp samtidigt som axeldubbar gör både filbyten och skarpa svängar smidigt och säkert. Kör på isiga vägar och  hårt packat snö, eller landsvägar med djup snö. Detta däcket klarar av det mesta. 

Snygg genomtänkt konkav design med 5 ekrar. IM14 är en sportig konkav fälg och ju bredare fälg man väljer desto mer konkav effekt får du. IM14 är perfekta fälgar inför vintersäsongen. Den har en speciell lack som tål vägsaltet och är utformad så att snön inte ska packa ihop sig lika lätt i fälgen.

12.Continental ice contact 3 + Ocl Dezent TR

Continental ice contact 3 är ett dubbdäck som är utvecklat för personbilar och SUV. Det är ett dubbdäck som sätter en helt ny standard på vinterkörning – Däcket är tillverkat med contiflexstud teknologin vilket gör att däcket har ett exceptionellt bra grepp på snö och is. Däcket levererar även fantastiska köregenskaper på hala och slaskiga vägar. Detta däcket är skapat för att köra tryggt och säkert på vintern, och maximera köregenskaperna. 

OCL Dezent Tr är båda snygga och prisvärda fälgar. Majoriteten av alla applikationer är med “OE-data” (samma specifikation som bilens original fälgar). Fälgen är vinteranpassad och tåler alla sorters väder, vare sig det är slask, snö eller torrt.

13. Nordman RS2 SUV + Monaco wheels CL2

Nokian Nordman RS2 är ett välkänt friktionsdäck som levererar stabil körning på både vått, halt och snötäckt väglag. Däcket har gått igenom olika tester med bra resultat som påvisar att däcket är pålitligt att köra med under vintersäsong. Nokian nordman har både ett stabilt grepp samt låg bränsleförbrukning. 

Monaco fälgar är ett välkänt varumärke som tillverkar aluminium fälgar av högsta kvalité. Fälgen ger dig förstklassig utrustning och en cool design. Vill du köra snyggt även i vinter är dessa fälgarna definitivt ett alternativ att spana in. 

14. Pirelli Ice zero FR + CSP 18

Pirelli Ice zero 2 är ett friktionsdäck som är perfekt att köra med på nordiska vinterväglag. Däcket levererar en ljudlös, stabil och bekväm körkomfort. Däcket är utvecklat för stadskörning med medelstora bilar, premium sedaner eller SUV bilar. Pirelli ice zero är ett av de populäraste friktionsdäcken idag och har fått högt betyg i både däcktester samt bra kundrecensioner. Levererar säker körning varje vinter. 

CSP 18 är en väldigt robust fälg, men samtidigt snygg och passar utmärkt att köra med på vintern. Fälgen har en lyxig design med en sportigare framtoning. Finns tre olika färger att välja mellan, black, B-P (black polish) och gunmetal.

15. Michelin pilot alpin 4 + Imaz wheels FF499

Michelin Pilot Alpin PA4 är ett högpresterande vinterdäck med lång livslängd. Däcket har ett stabilt grepp på vått väglag och snö, tack vare att däcket har tät lamellering på slitbanan. Silikatförening bidrar till bättre fäste och stabilare väggrepp. Med Michelin pilot alpin PA4 kör du med både hög säkerhet och utmärkt komfort. 

FF499 är en snygg och fräsch sportfälg som är ny för i år. Den har en lyxig design med tidlös aspekt och är tillverkad med omsorg av högsta kvalité. FF499 har även en konkav design med lite smalare ekrar som gör att att din bil får en sportigare framtoning. FF499 i black är vinteranpassad, så du kan köra snyggt även på vintern!

16. Bridgestone blizzak LM + Imaz wheels FF675

Bridgestone blizzak LM har klassens bästa våtgrepp och bromsegenskaper. Däcket har blivit utsedd till klass 1 i bromsegenskaper av tester. Detta gör att du inte behöver vara orolig när du kör i extrema snöfall eller på isiga vägar. Bridgestone blizzak LM har sicksackspår med vinklade kanter, vilket ger bättre kontakt mellan snön i spåren samt snön på vägen. Har 2-D kanaler i mitten samt 3-D kanaler i axelpartiet på slitbanan som utgör kortare bromssträcka. 

 FF675 sägs vara den nya trendiga fälgen 2024 som är både konkav och har en läcker svart skinande läpp. Tillverkade med flow forming teknik som gör fälgen extra tålig och lättviktig.

17. Pirelli Cinturato 2 + Image Stella kompletta vinterhjul 2024>

Pirelli cinturato 2 är det dubbfria vinterdäcket som har blivit utnämnd av Auto bild och Tyreseeker som det bästa vinterdäcket. Företaget Tyre reviews rekommenderar även pirelli cinturato 2. Med sin 3-D sajpteknik, som ändrar form när slitbanan slits ner och går från ett linjärt mönster till ett sicksack mönster garanterar däcket grepp på båda torra, våta och snöiga underlag.

Image wheels är ett välkänt varumärke som både erbjuder snygga och prisvärda fälgar. Fälgen är både elegant och passar till det mesta. Image Stella är en populär och stilren fälg med fem ekrar. Fälgarna är vinteranpassade och fungerar utmärkt att köra med på vintern. De är lätta att rengöra och tåler smuts.

18. Nokian hakkapeliitta 9 + Image Atom

Nokian hakkapeliitta 9 har två olika typer av dubbar vilket ger ett exceptionellt grepp på ishala och snöiga vägar, till och med i kurvor och vid omkörningar. Däcket ger även ett stabilt fäste vid inbromsningar och acceleration. Med hjälp av två olika dubbtyper optimeras däckets grepp i extrema väderförhållanden och garanterar dig en stabil väghållning. Har även låg bränsleförbrukning och decibelnivå. 

Image Atom är en populär och stilren fälg med fem ekrar. Fälgarna är vinteranpassade och fungerar utmärkt att köra med på vintern. De är lätta att rengöra och tåler smuts. Passar de flesta bilmodeller som finns på marknaden idag.

19. Michelin X-ice snow SUV + Imaz wheels FF635

Michelin X-ice snow är ett nordiskt dubbfritt däck med lång livslängd. Vinterdäcket är anpassat för extrema vinterförhållande under hela dess livslängd. Utmärkt grepp på djup snö, slask och is. Michelin är världsberömda för att tillverka premiumdäck av högsta kvalité. Har utfört Däcket har ett V-format mönster som ger extra bra grepp under extrema väderförhållanden. 

Har har du en tuff, väldesignad konkav fälg med häftiga ekrar som går hela vägen ut till fälgens kant. Ska du åka med stil så är FF635 något för dig. FF635 är en populär vinterfälg som är stark och tålig. Lackeringen tåler vägsalt och smuts, vilket gör den till en perfekt vinterfälg.

20. Dunlop winter sport 5 + RONAL 2 R46M

Dunlop wintersport 5 har vinklade mittsajpningar vilket gör att däcket griper tag i vägytan och ger ett utmärkt grepp i sidled på hala vintervägar. Har även ett djupt spår i däckmönstret vilket gör det möjligt för däcket att tränga undan stora mängder vatten och slask, vilket minskar risken för vattenplaning. Dunlop winter sport 5  har även lågt rullmotstånd vilket gör däcket mycket bränsleeffektiv.

RONAL 2 R46M är en vinterfälg som passar allt från små personbilar till större SUV. Finns i många storlekar, allt från 14-18”. Detta är en fälg som passar alla. En enkel design, vilket gör att fälgen har blivit populär genom åren. 

Vad passar din bil?