Vad är nebula fälgar?

Nebula fälgar är aluminiumfälgar som har skapats av den tyska färgtillverkaren BBS. Fälgarna är kända för att vara OEM (original) fälgar till Volvo. Nebula fälgar finns i storlek 8×18” och har mycket exklusiv kvalité. Fälgen kommer originellt i silver, men finns även i andra färger idag. Designen är uppbyggd av sju dubbelekrar och det går att välja mellan två olika centrumkåpor. 

Exklusiva fälgar

Den tyska färgtillverkaren BBS wheels är idag världskända och deras varumärke är förknippat med kvalitét. Deras tekniska expertis bygger på mer än 50 års erfarenhet och med traditionella hantverksmetoder har stilikoner varit och kommer att fortsätta att vara “Made in Germany” till enastående kvalitetsstandarder. Oavsett om det gäller forskning, utveckling, produktion och kvalitetskontroll eller inom försäljning, är alla BBS wheels anställda erkända specialister och extremt passionerade för varumärket. Eftersom det är BBS som tillverkar Nebula fälgarna är de kvalité säkrade och mycket efterfrågade. Det innebär även att priset på Nebula fälgarna är lite högre än standard fälgar.

Nebula fälgar

Se upp för kopior

Nebula fälgar är mycket svåra att få tag på, och därav har det skapats en del kopior. Det kan vara svårt att se om det är replika fälgar eller original. Ett sätt att upptäcka det är att kolla på färgerna, då de kopierade fälgarnas färg inte brukar stämma helt överens med originalet. 

Sedan är originala Nebula fälgar något som kallas “split fälgar” vilket innebär att fälgarna är delbara i antingen 2 eller 3 delar. Kontrollera om det går att dela fälgen, det kan man se genom att kolla om yttre fälgbanan och centrat är skilda. Originalfälgarna finns bara i en storlek, nämligen 8×18”. Om fälgen är en annan storlek än detta är det en replika fälg.

Specifikationer

En fälg vägar ca 11,6kg och har en bultcirkel på 5x108mm, navhål på 65,1mm samt offset 49mm. Fälgen passar främst till äldre Volvobilar, såsom S60, V70 och S80 med tillverkningsår mellan 1999-2009. Går såklart att modifiera passningen med spacers, navkapslar osv. 

Är Grossen fälgar bra? (Sneakpeak, JA)

Vad passar din bil?