Föreställ dig en värld där du kan laga din bils däck när du fått punktering. Tänk dig att inte behöva stanna vid sidan av vägen utan hjälp i sikte och vänta på någon som kanske aldrig dyker upp eller är villig (eller kan) hjälpa dig med däcken!

Det är möjligt, och lösningen stavas reparationssats för däck – dessa kit har räddat många bilister under de senaste åren. Mer om reparationssatser för däck nedan.

Reparationssatser för däck är viktiga eftersom man aldrig vet när ett däck blir platt. Många bildäck i dag är inte punkteringssäkra, vilket kort och gott innebär att om ett av dina däck får punktering är du illa ute.

Det vanligaste problemet är när någon får en spik fast i sitt däck när de kör på motorvägen – detta kan orsaka allvarliga skador på däcket och lämna dig och din bil ute på motorvägen med bärgning som enda lösningen.

Hur fungerar en reparationssats för däck?

Om du får en punktering eller spik i däcket finns det inget sätt att fortsätta köra säkert på däcket utan att först reparera det – så det är oerhört viktigt att ha en av dessa kit till hands. Punkteringar kan vara otroligt farliga eftersom de vid höga hastigheter (vanligtvis på motorvägar) kan orsaka plötsligt fel – med potentiellt dödliga konsekvenser!

Utan reparationssats för däck kan du hamna i farliga situationer när däcken ger upp. Alla punkteringar bör nämligen repareras så snart som bara möjligt för att garantera säkerheten vid körning.

Vad kostar en reparationssats?

Vad en reparationssats för däck kostar beror lite på vad du behöver den till. Du kan köpa ett mycket bra kit för mindre än 300 kr, medan de mer professionella reparationssatserna för däck kan kosta upp emot 7-800 kr.

Den största skillnaden mellan olika satser är hur enkla de är att använda – vissa är speciellt gjorda för att vara enkla och snabba, medan andra kräver mer arbete av dig som använder satsen.

Vad passar din bil?