De två bilarna som innehar de ädlaste platserna idag som världens snabbaste bilar kommer från USA, vilken är världens snabbaste bil? Hennessey Venom F5 innehar andra platsen idag med en topphastighet på 500km/h samt att SSC Tuatara är för tillfället på toppen av isberget med sina 509km/h. (Läs mer här)

Det skall påpekas att dessa rekord ändras vanligtvis ganska ofta då nya bilmodeller tar upp kampen om de högsta placeringarna. När vi ändå är i spåret på snabba bilar så innehar elbilsjätten Tesla Roadster den överlägset snabbaste tiden på att komma upp till 100km/h. Tesla Roadster gör 0-100km/h på 1,1 sekunder vilket ger dig chansen att känna på G-krafter.

Andra bilar med topplaceringar inom hastighet

Snabbhet av bilar har alltid varit ett spännande ämne och en hel del rekord har slagits genom åren då nya produktionsbilar nått nya topphastigheter från år till år. Den svensktillverkade bilen Koenigsegg var en av bilmärkena som har fått känna på första platsen och kan anses vara bilen som lyfte snabbhet av bilar till nya höjder. Konkurrensen har alltid varit benhård och idag hittar vi bilmodellen Koenigsegg Jesko på fjärde plats av de snabbaste bilarna i världen med en topphastighet på vissnande 480km/h.

Det välkända bilmärket Bugatti har nog de flesta hört talas om med sina topphastigheter genom åren. Så det är inte så konstigt att även de finns med i toppskiktet idag av världens snabbaste bilar. Faktum är att Bugatti har två bilmodeller bland de fem snabbaste i världen idag. På femte plats hittar vi Bugatti Chiron som för några år sen ansågs som världens snabbaste bil. Denna bil har en topphastighet på 420km/h. Efter att Bugatti Chiron tog bilfanatiker med storm så skapades en ny modell av Bugatti för att nå nya höjder. Bilen Bugatti Chiron Super Sport 300+ innehar idag tredje platsen bland världens snabbaste bilar med en topphastighet på 490km/h.

Här är en topp 5-lista över världens snabbaste bilar

 1. Bugatti Chiron Super Sport 300+ – Toppfart: över 490 km/h
  • En av de snabbaste produktionsbilarna genom tiderna
 2. SSC Tuatara – Toppfart: 508 km/h
  • Officiellt erkänd som den snabbaste produktionsbilen i världen
 3. Koenigsegg Jesko Absolut – Toppfart: förväntas över 480 km/h
  • Utvecklad för att slå rekord inom hastighet
 4. Hennessey Venom F5 – Toppfart: förväntas över 480 km/h
  • Designad för att nå otroliga hastigheter
 5. Bugatti Veyron Super Sport – Toppfart: 431 km/h
  • En av de tidigare rekordhållarna för snabbaste bilen

Vad passar din bil?