Detta kan variera då det inte finns några specifika uppgifter på hur mycket en F1 bil kostar. Samtidigt som kostnaderna för bilarna kan variera bland de olika teamen. Det finns dock uppgifter som tyder på att priset för att bygga en F1 bil kan nå upp till 300 miljoner men den exakta summan vet bara tillverkarna om.

Det finns dock uppgifter om att ratten i en F1 bil kostar i runda slänga 300 000 dollar.

En av världens största sporter

Sporten Formula 1 eller som det brukar benämnas F1 är en attraktiv motorsport som drar till sig tittare världen över. Attraktiv kanske är i underkant då det är en gigantisk sport och toppen av isberget för många inom motorsport

. Exempelvis så mättes det upp att över en halv miljard människor världen över år 2010 tittade på sporten via TV. Då skall tilläggas även alla människor som lyssnade på racen via radio. Populariteten för sporten har funnits i decennier och är fortfarande en av de största sporterna i världen.

Teamwork

F1 kan kombineras till två olika läger som har en avgörande roll för hur bilarna presterar på banan. Det första är föraren och det andra är allt det materiella runtomkring för att få en så slagkraftig bil som möjligt. Regler och bestämmelser finns för alla de inblandade teamen att följa för själva konstruktionen för bilarna.

Dessa kan ändras från år till år och då gäller det att vara med på noterna för skapandet av de nya F1 bilarna för den kommande säsongen. Visst, sporten F1 har mycket med förarna att göra och deras prestationer men i det stora hela är det en lagsport. Detta då det finns flertalet aspekter som exempelvis mekanikerna som även de har en stor roll.

Det är ett teamwork med mekaniker i kommunikation med förarna för att på så vis skapa de bästa förutsättningarna på banan. Sporten F1 genererar stora summor pengar och detta kan ses i kostnaderna för bilarna.

Hur mycket får man väga när man kör en f1 bil?

I Formel 1 infördes år 2019 en viktgräns för förare och sits. Enligt reglerna får de inte väga mindre än totalt 80 kilo tillsammans. Om vikten understiger detta läggs extra vikter till i sitsen. Syftet med regeln är att minska fokus på vikt och vikthets bland förarna.

Är du intresserad av snabba bilar? läs mer: vilken är världens snabbaste bil?

Vad passar din bil?