Alla har skrapat fälgarna mot trottoarkanten

Vad är fälgskyddskant på däck? Har du lyckats skrapa dina fälgar mot trottoarkanten eller en annan hård yta någon gång? Det är väldigt lätt hänt, speciellt när du fickparkerar. Fälgar är inte billigt, och det är ingen rolig känsla att förstöra dem.

Fälgskyddskant på däcken

Det finns faktiskt ett sätt att skydda dina fälgar mot trottoarkanter – Fälgskydd.

Vad är fälgskyddskant på däck?

Fälgskydd är en extra kant runt däcken som har funktionen att precis som det låter – Skydda fälgarna. För personer som är lite sämre på att fickparkera är detta den perfekta lösningen.

Har alla däck fälgskyddskant? 

Alla däck kommer inte med fälgskydd. Men det är fler och fler däck idag har fälgskyddskant. Det är främst premiumdäck eller lite bättre däck som erbjuder detta. Därav är det oftast lite dyrare att köpa däck med fälgskydd. 

Tips på däck med fälgskydd

1. HANKOOK VENTUS PRIME 3

hankook prime

Hankook ventus Prime 4 är ett sommardäck med maximerade köregenskaper och hög komfort. Ett prisvärt däck som har fälgskydd, och dessutom låg bullernivå. Däcket har även kort bromssträcka på blöta vägunderlag. (tryck på bilderna för att ta dig till varumärkes sidan)

2. MICHELIN PILOT SPORT 4

Michelin pilot sport 4

Michelin pilot sport 4 är ett däck med kör precision hela vägen. Sommardäcket har bra reaktivitet och styrförmåga på våta och torra underlag, lång livslängd och suverän våt bromsning. Detta däcket har både fälgskydd och hög prestanda.

3. DUNLOP SPORT MAXX R

fälgskyddskant dunlop sport max xl

Dunlop sport Max är ett däck för sportbilar som har extremt bra stabilitet i högre hastigheter. Däcket har MRT teknik som garanterar en homogen fördelning av trycket på kontaktytan. Däcket har även fälgskydd, så du slipper skrapa upp dina dyra sportfälgar.

4. Pirelli cinturato P7 blue

fälgskyddskant pirelli cinturto

Pirelli cinturato p7 blue är ett däck som är konstruerat på ett miljövänligt vis, men har även fantastiska egenskaper. Däcket har lång livslängd, är energieffektivt, miljövänligt och har bra egenskaper i vått och torrt. Dessutom har däcket fälgskyddskant. Detta är ett däck som har allt du behöver.

5. Bridgestone turanza T005 Driveguard

fälgskyddskant bridgestone turanza

TuranzaT005 Driveguard är ett däck med fälgskydd, men har även många andra bra egenskaper. Däcket har fått högsta betyg för kurvtagningar och inbromsningar på både våta och torra väglag, och har klass A i väggrepp.

Läs även: Vad är tyskstuk på fälgar?

Vad passar din bil?