Nu har du möjlighet att köpa bra fälgar till lägsta pris under vår mellandagsrea – och till din tjänst har du våra erfarna och kunniga rådgivare på fälg och däck. Ta ett tryggt snack där du kan få goda – och professionella – råd inför ditt fälgval.
Vilken fälg söker du? Vill du kombinera fälg med däck?


Vi har snygga, klassiska, råa och sportiga fälgar av de flesta märkena inom personbil, sportbil, offroad, arbetsfordon och andra fordon. Ta del av vårt utbud redan idag.

Vad ska man tänka på när man köper fälgar när det är mellandagsrea?

I början och slut är det din känsla och smak som avgör. Om du vill ha en snäll och trevlig fälg i klassisk vacker modell eller om du tycker mer om en rå och kantig fälg, kanske en konkav fälg. Utseendet på fälgen har mer och mer blivit en personlig sak beroende på vad man tycker passar till sin bil och hur man vill synas – det vill säga din egen image som bilägare.

Det som inte handlar om smak är kvalitet – hur är fälgen tillverkad? Den gjutna fälgen kan vara lite billigare men ändå hålla en högre kvalitet. En sådan fälg är dock vanligtvis tyngre, vilket kan påverka köregenskaper negativt och förstås bränsleförbrukning. Smidesfälgar är oftast dyrare eftersom de är mer hållbara och även lättare. Dessa är tillverkade på ett annat sätt där de pressats maskinellt.

Bultcirkel och inpressningsdjup

Innan du besöker oss kan det vara bra att skriva upp vilken bultcirkel din bil har. Är det fem bultar på hjulen, eller kanske fyra? Det brukar anges på fälgen som exempelvis 5/100, där 5 är antalet bultar och 100 motsvarar avståndet i millimeter på diametern mellan bultarna. Detta är viktigt för att veta vilka fälgar som passar. En annan sak som är bra att ha med dig är ET-måttet. ET är fälgens inpressningsdjup. Detta betyder hur fälgen passar i hjulhuset i din bil för bästa balans och för att fjädringen ska synka och fungera.
Om du vill ha hjälp med detta kan du ta med dig bilen så tar vi en titt.