Har du fälgar på din bil som kanske inte faller dig i smaken? Att fixa iordning dessa är fullt möjligt för dig att göra, och det är väldigt enkelt. Fälgar gör mycket för vår bils utseende och då och då önskar vi att byta ut dessa.

Det är dyrt med fälgar och att köpa nya är inte alltid ett alternativ, så varför inte lackera dina fälgar själv för att spara pengar. Ska du ge dig i kast med att lackera dina fälgar själv ska du tänka på att göra detta i ett utrymme med mycket god ventilation.

Kan man lacka om fälgar?

Att lackera om fälgarna kan ge dem en fräsch uppdatering. Det finns två alternativ: antingen kan du lämna in dina fälgar för lackering hos en professionell verkstad eller så kan du utföra lackeringen själv. Om du väljer att lämna in dem har du valet mellan pulverlack eller sprutlack. En annan möjlighet är att blästra fälgarna istället för att lacka om dem.

Så går du tillväga för att lackera fälgar

Med ett fåtal redskap och verktyg kan du ta dig an detta projekt och ge din bil ett nytt utseende. Sandpapper, en trasa, lite T-röd, avfettning samt en fälgborste är det som du behöver. Frigör fälgarna från din bil.

Först av allt ska du med hjälp av avfettning gnugga fälgarna ordentligt, där varje hörn och vrå ska bli ren. Därefter är det dags för sandpapper.

Slipa bort all gammal oönskad färg och var noggrann, ju mer färg du får bort desto bättre kommer nästa färg att fästa.

När färgen är bortslipad doppar du en trasa i T-röd som du tvättar fälgarna med för att avlägsna damm.

Det har nu kommit att bli dags för dig att applicera önskad färg. Och du är nu klar.

Att vända sig till proffsen

Ibland kan det vara en god idé att vända sig till proffsen. Dessa arbetar dagligen med att lackera om och fixa fälgar för att dessa ska bli som nya. Det kan vara farligt för hälsan att ta sig an att fixa fälgarna om du inte gör detta i ett utrymme med en mycket god ventilation.

Proffsen vet exakt vad de sysslar med och du som väljer att vända dig hit kan vara så säker på att slutresultatet kommer att bli det bästa tänkbara. Att göra detta själv är mycket möjligt men önskar du ett än mer hållbart och snyggare resultat är det ett proffs du ska vända dig till.

Vad passar din bil?