16 st populära offroad fälgar

Vad menas då med offroad fälgar? Jo, det är grövre fälgar som är anpassade att köra med under tuffa omständigheter, tex terrängbana, grusvägar osv. Många vinterfälgar kan även klassas som off road fälgar, då de är anpassade att tåla mycket. För många är det en självklarhet att köra med offroad däck när de kör på terräng, men det är minst lika viktigt att ha fälgar som också är slitstarka.

Måste man köra med offroad fälgar?

Vi rekommenderar absolut att köra med offroad fälgar om man kör på terrängvägar. Annars är risken stor att fälgarna repas och förstörs. Aluminium fälgar är inte billigt idag, och det är viktigt att vårda dem rätt. Därför bör du köra med offroad eller vinterfälgar under tuffare väglag. Det är dock inte lätt att veta vilka fälgar man ska välja. Därför har vi listat 16 offroad fälgar, så att ni slipper leta.

Top 16 offroad fälgar

1. Dirt A.T D76

Dirt AT är kända för att tillverka fälgar för tuffa väderlag. De tillverkar både slitstarka vinterfälgar och offroad fälgar. D76 är en vintergodkänd aluminiumfälg med kaxigt utseende och bra pris från DIRT A.T. Fälgar ifrån Dirt A.T håller hög kvalité och tål tuffa tag vilket är bra vid körning i terräng.

2. Dirt A.T D66

D66 är både snygga och funktionella. Precis som D76 är även detta en utmärkt vinterfälg, då den tål salt, grus och stenar. Passar bra på Mercedes X-klass, Renault Alaskan och Nissan Navara 2016+. Fälgen finns i många läckra färger.

3.Twin Monotube Projekt AT5

AT5 är kaxiga terrängfälgar specialutvecklade för Volkswagen T5 / T6 / T6.1 /California. Den här fälgen har utmärkt lastkapacitet vilket gör den trygg att köra med på terrängvägar. Den är godkänd för 1000kg i lastkapacitet ( med däck). Kan det bli bättre? AT5 har även en utbytbar ring som skyddar mot att du skrapar i vägkant, stenar eller dylikt.

4.Twin Monotube Projekt Terra AT20

Dessa exklusiva fälgar är specialanpassade till Landrover defender. Fälgarna har bra vikt till lastförhållande och fungerar utmärkt att köra med på terrängvägar. Detta är en fälg som definitivt syns på vägarna.

5. Twin Monotube vito

Vito är specialanpassade fälgar till Mercedes V-klass/V447. Det är high-end fälgar i 20″ som är både slitstarka och har snygg design. Rekommenderat för endast terräng körning, ej vinter.

6. Delta Klassik B

Fälgar anpassade till Mercedes sprinter. Detta är en fälg som är utvecklad för de tuffaste miljöerna, och samtidigt lätt att rengöra. Klarar av mycket tung lastvikt.

7. Delta Hanma

Delta Hanma är byggd för Ford Ranger. En fälg som både är snygg och kan hantera de tuffaste miljöerna. Delta Hanma är en terrängfälg i toppklass.

8. Dirt A.T D111

D11 är en fälg som passar många bilar, tex Ford Ranger, Toyota Hilux, m.fl. Fälgen är godkänd för vinterkörning och har ett kaxigt utseende. Fälgarna ifrån Dirt A.T är kända för att ha hög kvalité och tål tuffa tag vilket är perfekt för körning i terräng.

9. American Outlaw A145

offroad fälgar

En vintergodkänd fälg som passar flera bilmodeller, exempelvis Hilux, Ranger, Dodge RAM & D-Max. A145 ser inte ut som en terrängfälg, men faktum är att den tåler väldigt mycket och är den perfekta terrängfälgen.

10. Dirt A.T D91

offroad fälgar

D91 är både vinteranpassad och tåler tuffa miljöer, samtidigt som den ser ut som en kaxig sportfälg. Du kan köra med den på racingbanorna, på terrängmark eller på vintern. Du väljer! Passar bland annat Mercedes X-klass, Nissan Navara.

11. Boost Wheels B527

offroad fälgar

Detta är en av de snyggaste terrängfälgarna. Den ser elegant och nätt ut, men tål väldigt mycket. B527 är speciellt anpassad till Tesla model 3 och Y. Du kan köra med denna fälgen året runt.

12. American outlaw A207

offroad fälgar

A207 är en prisvärd fälg med riktigt snygga detaljer. Den klarar dessutom av tuffa vinter och terrängklimat. Passar många bilar såsom Ford Ranger, Toyota Hilux m.m.

13. Fondmetal WI30

offroad fälgar

Fondmetal är ett välkänt märke som är kända för att tillverka fälgar av högsta kvalité. W130 är perfekt för både vinterbruk och terräng. Fälgen är mycket robust och slitstark.

14. Dirt A.T D88

offroad fälgar

Den här fälgen är specialanpassad till Ford RAM. Det är en fälg som definitivt kommer att fånga uppmärksamhet. En kaxig design med coola detaljer, och tål de tuffaste miljöerna.

15. Status wheel Goliath

offroad fälgar

Goliath är en elegant fälg som ser exklusiv och lyxig ut. Det är perfekt för förare som behöver terrängfälgar som ser lite nättare ut. Anpassad till Dodge Ram.

16. Delta lander12

offroad fälgar

Ta din terrängkörning till nästa nivå med Delta lander. Fälgen är anpassad till mercedes sprinter och är dessutom mycket lätt att rengöra.

Läs även: American Racing fälgar (topplistan av Däckline)

Vad passar din bil?