Vad är eiker fälgar?

Eiker E1 classic är en fälgmodell som har försökt att efterlikna Volvo-polaris original fälgarVolvo Polaris tillverkades för bilarna i 200-, 700- och 900-serien.De är 5×108 bultmönster, 65,1 mm CB, och har en offset på 20. Detta gör att de kan fästas på RWD Volvos utan distanser eller adaptrar. Fälgarna finns i storlekarna:17×7,5 och 18×7,5. Fälgen är mycket svår att få tag på eftersom att den är väldigt efterfrågad. Första generationens S40 Volvo centrumkapslar passar eiker fälgarna.

Är det värt att köpa Eiker fälgar?

Original fälgar är alltid att rekommendera, eftersom de har bäst passningsform till din bil. Kvalitén på originalfälgarna är alltid bättre. Dock är Eiker inte de sämsta kopierade fälgarna du kan köpa, det finns replika fälgar med betydligt sämre kvalité. De största skillnaderna mellan Eiker och polaris fälgarna är följande:

  • Tillverkningsprocessen
  • Material som används för tillverkningen
  •  Både fälgarna har ET20, dock har Eiker en bredare fälgbana än Polaris
  •  Ekrarna är annorlunda
  •  Kanten är djupare på Eiker fälgarna
  • Centrum ser annorlunda ut
  • Eiker har slätare kant än Polaris

eiker fälgar

Varför är Eiker fälgar så populära?

Den största anledningen till att fälgarna har blivit så populära är att de är snarlika Volvo polaris fälgarna, som är väldigt svåra att få tag på. Det är oklart om fabrikerna fortfarande tillverkar Polaris fälgarna idag, och isåfall är det väldigt sällsynt. En annan anledning till att Eiker fälgarna har blivit populära är priset. Originalfälgarna är självklart mycket dyrare, speciellt idag när de är svåra att få tag på. Även Eiker fälgarna har blivit svårare att få tag på, då det är så många som är intresserade av att köpa dem. Men det är betydligt lättare att hitta ett par Eiker fälgar än Polaris och priset skiljer sig även drastiskt. Eiker fälgar är egentligen inte speciellt billiga, då de ligger på ca 2500kr/fälg. Men bara att det går att få tag på en fälg som liknar den legendariska Polaris som symboliserar Volvo bilen, gör att bilentusiaster är beredda att spendera sina pengar.

Vad är nebula fälgar?

https://www.youtube.com/watch?v=6qyEyriUyA0

Vad passar din bil?