Nordman-familjen är en drömfamilj i däckvärlden! Sedan 2017 kan konsumenter köpa däck ur produktfamiljen Nokian Nordman som numera kompletterar sortimentet hos Nokian Tyres. Nordman-familjen har mängder av olika dimensioner och är omfattande och högklassig. Den oberoende konsumentplattformen Däcktest sammanställer konsumenters tester av däck för att underlätta för den som ska köpa nya däck och vill ha mer information. Här finns flertalet tester av Nokian Nordmans däckfamilj.

Nokian Nordman 7 vinterdäck

Även tester visar att Nordman 7 har fantastiska köregenskaper på både torr och våt väg samt is. Däcket har vunnit flertalet tester. Däcktest har sammanställt drygt 140 000 konsumenttester med betyg från 1 till 5 där 5 är bäst. Väggrepp och bromsfunktioner har genomgående 5:or i de flesta protokollen. Köregenskaperna är utmärkta, däcket är mjukt och tyst och ger en mycket bra komfort och körkänsla.

Nokian Nordman sx2 sommardäck

Vill du ha ett tyst sommardäck som flyter fram nästan ljudlöst? Då är detta däcket för dig! Nordman sx2 har, enligt över 160 000 sammanställda konsumenttest-rapporter hos Däcktest, visat sig vara nästintill bullerfritt. Förutom toppbetyg för väggrepp i alla väglag ligger den allra högsta poängen på “tystnaden” vid körning, komforten och upplevelsen av att framföra sin bil med Nordman sx2-däck. Det här måste vara ett av de allra bästa sommardäcken på marknaden.

Värt att nämna

Trots att dessa däck oftast förknippas med personbilar, så har de faktiskt tillverkat däck även till skogsmaskiner nämligen “Nordman Forest TRS L-2” samt föregångaren till dessa.

Nokian Nordman sommar- och vinter däck

Man kan nästan säga att Nokian Hakkapeliittas vinterdäck är legendariska. De har visat fantastiska resultat i flertalet betydande tester och Nokian Tyres fortsätter att driva innovation och utveckling framåt. Bara på vinterdäck har man över hundra patent och framgångarna är enorma. Sommardäcken är minst lika bra men har ännu inte fått sin stämpel som legend, det är intressant att Nokian Nordman sx2 har fått ett så stort genomslag just på faktorn att de är “tysta däck“.

Hur som helst kan det aldrig bli fel om du köper däck ur Nokian Nordman-familjen.

Vad passar din bil?