Har jakten på nya tysta däck startat? Eller har du helt enkelt blivit trött på att dina däck väsnas och låter mycket? Att finna tysta däck är svårt på en marknad som tycks vara enorm och som bara fortsätter att växa. Idag finner vi beteckningen dB, som i kort står för decibel, på samtliga dubbfria vinterdäck och sommardäck. Denna beteckning låter oss få vetskap om däckets yttre buller- och ljudnivå. Lågt buller uppmäts mellan 67 till 71 decibel och hög bullernivå landar mellan 72 till 77 dB.

Tysta vinterdäck

År efter år görs tester för att finna de tysta vinterdäcken att införskaffa för dig som önskar sänka bullernivåerna i bilen. Goodyear presterar år efter år och idag räknas Goodyear Efficient Grip som ett av de absolut tystaste däcken som vi finner på marknaden.

Inte kort därefter finner vi däck som Goodyear Ultragrip Ice 2 och Continental ContiViking Contact 7 som också detta är däck som har visat goda resultat när bullernivåerna testats. Marknaden och utbudet av däck är enormt och dessa ovan nämnda märken är de däck som visat sig vara de tystaste vinterdäcken för dig att välja mellan.

ContiSilent reducerar vägbuller

Vill du ha tysta däck är ContiSilent däck något för dig dessa däck låter dig njuta av tystnaden under din bilfärd. När vi stiger in i bilen och ger oss ut på vägarna brukar vi störa oss på ljudet från våra däck som rullar på asfalten och ett bullrande ljud tycks ta över så den lugna bilfärden blir jobbig för örat.

ContiSilent är det däck som med en innovativ teknik kommit att sänka vägbullret med hela nio decibel i kupén. De har en förmåga att stänga ute de vibrationer som skapas i däcket vid färd. Detta är helt otroligt. Att nyttja dessa däck gör det möjligt för dig att njuta av tystnaden där inte buller från däcken som rullar på asfalten tar överhanden.

 

Vad passar din bil?