Att foliera bilen har blivit ett populärt tillvägagångssätt för att göra bilen vackrare och skydda bilens lack. Det är särskilt populärt på dyrare, finare bilar vars ägare är måna om bilens utseende. Hur mycket det kostar att foliera en bil beror på en mängd olika faktorer.

Vad påverkar priset för foliering av bil?

Varje foliering, även kallad fordonswrap, är unik och skiljer sig från foliering av andra fordon. Därför är det svårt att säga exakt hur mycket det kostar. Vad priset landar på beror till stor del på fordonets skick och hur lacken ser ut samt vilken typ av folie du vill använda vid folieringen. Se foliering som ett konstverk. Du får vad du betalar för och kvaliteten på folieringen kan variera beroende på vem som utför jobbet och vilket material som används.

Vad kostar det att foliera en bil?

Generellt kan priset för en helfoliering av en bil kosta allt från 10 000 kronor upp till 25 000 kronor. För 10 000 kan du behöva skippa vissa detaljer så som handtag, listerna, speglarna och stötfångarna. Om din budget är begränsad kan du därmed inte förvänta dig att få en foliering av högsta kvalité. Om du är villig att lägga ner 20 000 eller till och med 25 000 kronor för din foliering kan du förvänta dig ett bättre resultat. För 15 000 kronor, i mellanklassen, kan du förvänta dig att få en hyffsat bra utförd helfoliering i medelklassen. I dessa kostnader ingår i det allra flesta fall kostnad för arbetstid, material och ytbehandling. Dessutom utförs en kontroll och rengöring av bilen efter folieringen är slutförd.

Hur länge håller en foliering av en bil?

Det är viktigt att ta hänsyn till hur länge folieringen håller innan du väljer att betala för jobbet. Generellt håller en foliering i ungefär 3 år, men det beror på hur väl du sköter om din bil och behandlar folieringen. Se mer bilder här.

Är det värt med bilfoliering?

Bilfoliering kan vara ett utmärkt alternativ till att lackera om en bil om dess lack är i bra skick utan rost eller skador. Däremot är det sällan fördelaktigt att foliera en bil med skadad lack. Folien har svårare att fästa ordentligt och eventuell rost som finns under folien kan sprida sig och potentiellt skada bilens ytskikt ännu mer.

Vad passar din bil?