Söker du något speciellt? XXR fälgen är omöjlig att beskriva med ord, den är maffig, aggressiv och har en känsla som de flesta andra fälgar inte förmedlar. Den bil du sätter den på förändras med fälgen. XXR-serien är unik.

Livsstil och kultur

XXR fälgen är kraftfull och aggressiv och man kan inte ta ögonen från den – den är ett statement, byggd för att synas. Det är en lättviktsfälg av absolut topp kvalitet som genomgått mängder av tester innan den släppts till försäljning. Alla fälgar är bärare av en kultur och det maffiga statement som företaget producerar, detta är en image inbyggd i fälgen.

XXR har främst riktat in sig på att utveckla fälgar för sport-och lyxbilar, men man kan påstå att dessa fälgar gör sig utmärkt på en personbil vars ägare vill ha något speciellt. XXR har flera imponerande serier, en serie som beskriver XXR-känslan på ett magiskt vis är XXR 559. Den har fem kantiga, vassa ekrar i v-form där botten av v:et fäster i mitten på hjulet, totalt tio ekrar med vass kant. Finns i en tung bronsfärg som skriker “rå lyx” och i en antracitsvart färg som är ren “street race”. Fälgen kommer att göra bilen, oavsett om du sätter den på en jeep eller en street car.

XXR tillverkar fälgar för dig

XXR Wheels startade år 1976 då man tillverkade fälgar för andra fabriker och återförsäljare. När man identifierade en lucka i marknaden och såg att det fanns något där som köpare saknade började man att bygga sina livsstilsprodukter. Målet var att tillverka högkvalitativa fälgar för gräsrotsentusiaster som sökte något extra – från börjar var XXR mer än “bara” en fälg, den började som en livsstil.

Under resans gång har nu XXR Wheels startat fyra egna fabriker och producerar osannolika livsstilsfälgar. Och priset? Självklart kan det bli ett hål i plånboken, men det finns XXR fälgar under 2000 kronor vilket är ganska bra.

Vad passar din bil?