Har Hankook däck ett gott rykte? Från att ha börjat som en relativt okänd tillverkare av racingdäck har Hankook Tyres gjort en imponerande resa och blivit den sjätte största däcktillverkaren i världen. Hankook är baserat i Seoul, Sydkorea. Med en historia som sträcker sig över cirka 75 år har Hankook nu närvaro i över 180 länder och betraktas som ett av de snabbast växande däckföretagen idag.

Även om de är dyrare än många budgetalternativ, förblir dessa däck konkurrenskraftiga gentemot de mer populära märkena samtidigt som de erbjuder en liknande nivå av kvalitet. I vissa tester har deras däck till och med överträffat sina konkurrenter, inklusive namn som Goodyear, Pirelli, Bridgestone och Michelin.

Hankook är inte en del av de globala däckjättarna utan är ett eget fristående företag. Hankook däck har blivit populära som originalutrustning för koreanska biltillverkare som Kia och Hyundai. Utanför hemlandet har även biltillverkare som BMW, Renault, Skoda och Audi valt att utrusta sina nya bilar med Hankook däck.

Vad skiljer Hankook från sina konkurrenter?

Hankook är inte nödvändigtvis det billigaste alternativet när det gäller däck, så varför skulle man välja Hankook framför andra mellanprismärken eller premiummärken när de erbjuds till rabatterade priser? Här är några anledningar till att Hankook däck kan är ett bra val.

Hankook har satsat stora resurser på sina produktionsanläggningar och har installerat robotutrustning i alla sina fabriker. Genom att eliminera mänskliga fel och variation kan Hankook garantera en konsekvent kvalitetsnivå över hela sitt sortiment av däck. Automatiseringen av tillverkningsprocessen säkerställer att varje däck håller samma höga standard. Dessutom utför däcktekniker manuell inspektion av varje däck efter tillverkningen för att upptäcka eventuella defekter eller svagheter.

Hankook driver sina egna testcenter där prototyper testas av professionella förare på simulerade ytor som återskapar olika typer av vägförhållanden och väderförhållanden. Resultaten av dessa tester bedöms av ingenjörer för att säkerställa att Hankooks däck uppfyller den höga standarden.

Däcken prissätts i mellanklassen, vilket gör att bilister kan undvika de billigaste alternativen på marknaden. Samtidigt kan de köpa däck av hög kvalitet utan att behöva betala premiumpriserna som de ledande däckmärkena tar ut.

Så är Hankook däck bra?

Ja för om man ställer priset i förhållande till kvalitén man får är dessa däck väldigt bra. Det finns även en anledning till att kända biltillverkare som Audi och BMW använder Hankook däck som original. Inte nog med detta så har WRC (World Rally Championship) tecknat ett 3 år långt avtal med Hankook för att de ska leverera de bästa däcken för rally från och med 2024 säsongen. Källa: https://www.emotorsport.se/nyheter.php?in=2&nyhets_id=24452

För att däcken ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att man förvarar däck på rätt sätt.

Vad passar din bil?