Man kan nästan påstå att Ixion fälgen har högre coolfaktor än sin pappa, Volvo Cars. Detta är ingen typisk Volvo fälg, även om Volvo har många snygga fälgar i sitt originalsortiment – Ixion är lite annorlunda och en av Volvos originalfälgar som man vänder sig om för att beskåda en gång till. Inte för att de är maffiga, utan för att de har en helt annan coolfaktor och stil än en typisk Volvofälg. De är enkla, men ändå så detaljerat genomtänkta.

Ixion – ett uttryck att minnas

Man kan kalla Ixion för en uttrycksfull fälg i sin enkelhet, men här är det enkelheten som är det smarta. Det finns några olika varianter av Ixion, den med raka ekrar i svart och silver är råsnygg, men de med twistade ekrar är en knockout. Och de är inte ovanliga, man har lyckats väva in denna starka coolfaktor i luften runt fälgen, eller är det fälgens egen utstrålning som kommer till liv?
Fälgen har en dov känsla av kraft.

Ixion är en sådan typ av fälg som gör bilen. Det vill säga, du kan sätta den på närapå vilken bil som helst och bilen förändras av fälgens närvaro. Om Volvo någonsin har lyckats med en fälg så är det den sparsamma, rena men coola och sportiga Ixion modellen. En tyst gigant.

Är fälgar från Ixion ett hållbart alternativ?

Absolut. Högsta kvalitet och långsiktigt maximerade köregenskaper är viktigt för Volvo. Flertalet tester utförs under utvecklingsarbetet när fälgarna tas fram och det är inte bara design och finesser som är viktiga. Både säkerhet och funktioner är väl avvägda och testade.

Ixion fälgarna är anpassade till Volvos egna bilmodeller och vanligtvis i storlek 18 tum, men det är inget som hindrar att vilken bil som helst kan ha Ixion fälgar – bara du är noga med att kontrollera bultcirkel och hur fälgen passar till just din bilmodell. Bultcirkeln är diametern mellan bulthålen, var noga här. För Volvos egna bilar finns rekommenderade däckdimensioner för varje bilmodell, och om du inte kör Volvo behöver du säkerställa att det fungerar. Priset kan lätta på plånboksvikten, 4000 – 5000 kronor, men visst skulle det sitta fint med ett par mattsvarta Ixion – mums!

läs mer: hur rengör man fälgar?

Vad passar din bil?