De första Minilite fälgarna var ett de mest framgångsrika tävlingsfälgarna under 1960- och 70 talet och vann mängder med racingtävlingar i många olika bilar. Dessa fälgar är med andra ord beprövad prestanda. Efter succén säkerställde man en klassisk stil – som snart började bli populära även bland personbilar. Minilite-fälgar fortsätter att tillverkas enligt den ursprungliga designen, med produktionen kvar i England.

Framgångsrika tävlingsfälgar

Det ursprungliga Minilite fälgen var förmodligen den mest framgångsrika tävlingsfälgen på 1960- och 70-talen. Som namnet ”minilite” antyder utvecklades det ursprungligen som ett tävlingshjul i magnesium för den dåtidens revolutionerande nya Austin ‘Mini’, men den omedelbara framgången gjorde att den snart kunde ses på många av dåtidens tidens proffsiga racer- och rallybilar.

En ny era var född och dess ikoniska stil är impregnerat än idag. Alla Minilite fälgar är gjorda i den klassiska originaldesignen. Tillverkade enbart i Storbritannien är dessa fälgar lågtrycks gjutna i en högkvalitativ aluminiumlegering – behandlad med den senaste CNC utrustningen, testad och pulverlackerad för bästa möjliga skydd mot vädret.

Till en början tänkt för race och rally

Efter succén fortsatte man att växa och efterfrågan började växa. Fälgar från Minilite finns i ett brett utbud för de flesta klassiska bilarna. Autentisk Minilite är en tidlös stil som alltid kommer att vara på modet. För det autentiska utseendet från 60-talet, uppfyller Minilite alla gällande regler – Produkter från Minilite är det enda valet för den klassiska bilentusiasten och historiska racerbilen.

Minilite Mag Style Wheels – är som namnet antyder, gjutna till samma design som de berömda magnesium fälgarna från 60- och 70-talen.

Minilite Sports Wheels – kom till för att ge ett prismässigt lägre alternativ till Minilite Mag.

Den välkända designen med 8 ekrar införlivades med diskreta variationer från mag-stilen för att ge ett attraktivt och unikt utseende. Fälgarna kommer i en mängd olika offset för att passa många olika fordonsinställningar.

Vad passar din bil?