Biltema fälgar? What, existerar det ens?

Har ni hört talas om Biltema fälgar? Kanske till och med sett bilar köra runt med sådana? Vi är ledsna att säga det, men biltema säljer inte fälgar. Det de däremot säljer är hjulsidor av plast, som kan monteras på ordinarie plåtfälgar. Det är definitivt ett billigare alternativ för de som inte vill lägga ner pengar på fälgar. De kostar nämligen endast 229kr för 4st! Vilket kap.

Finns i många olika varianter

“Biltema fälgar” finns i flera olika färger och former. Det finns ett brett utbud av olika hjulsidor i både 14,15 och 16″. Därav kan man endast använda dessa på mindre hjul. Köper du hjulsidor slipper du tänka på navhål, bultmönster osv. Det är endast tum storleken du behöver hålla koll på.

biltema fälgar

Fördelar med hjulsidor

Hjulsidor piffar inte bara upp utseendet på dina tråkiga plåtfälgar, utan skyddar även fälgarna från grus, salt och stenskott. Alltså kan hjulsidor användas för att skydda dina dyra fälgar från stenskott och grus om du ska ut på landet och köra. Om du vill byta ut hjulsidorna kan du enkelt ta bort dem med hjälp av en skruvmejsel.

Är navkapslar hjulsidor?

En del misstar navkapslar för hjulsidor, vilket inte är samma sak. Båda har dock samma funktion, förutom att navkapslar fästs på navet. Hjulsidor är ingenting du måste ha, utan det är mest till för att fylla en estetisk funktion. Därför bör du välja några hjulsidor du tycker är snygga, eftersom deras huvudsakliga funktion är att piffa upp bilen.

Hur länge håller dem?

Eftersom det är en plastprodukt för under 300kr bör man inte förvänta sig att hjulsidor från biltema kommer att hålla i flera år. Isåfall borde du kolla upp andra alternativ, såsom hjulsidor från tex renault, audi och volvo. Men allt beror såklart på hur och var du kör. Kör du på terrängvägar och grus kommer de troligtvis gå sönder väldigt snabbt. Kör du lugnt och försiktigt i stadsmiljöer kommer de att bevaras längre.

Hur sätter man fast hjulsidor?

När det gäller att sätta fast hjulsidor finns det ett enkelt steg-för-steg-förfarande. Först och främst, observera metallringen som ligger intill clipsen. Vanligtvis har den en utbucktning för att möjliggöra justering. Placera metallringen mot en fast yta och använd en hammare för att knacka försiktigt tills hjulsidan sitter på plats ordentligt. Genom att följa dessa enkla steg kan du säkra hjulsidorna på ett tillförlitligt sätt.

biltema fälgar

Läs även: Vilka är de snyggaste Ferrada fälgarna?

Vad passar din bil?