Varför plasti dip på fälgar?

Alla kanske inte vet vad plasti dip är för något. Vi ska förklara det först och främst. Plasti dip är en sprayfärg som liknar flytande gummi/klistermärke. Produkten går att dra bort som ett klistermärke när du inte längre vill ha det. Den kräver inte heller något underarbete. Orginalfärgen skadas inte av Plasti Dip. Det är ett kit med spray som finns i många olika färger. Så att du själv kan välja vilken färg du vill ha på din fälg. Det är betydligt billigare än att lackera fälgarna, och dessutom väldigt enkelt att göra hemma. Plasti dip kan även användas för att fräscha upp fälgar och få dem att se nya ut, samt agera som ett skyddande lager för fälgen.

plasti dip fälgar

Enkelt att göra hemma

Det är inte alls svårt att använda plasti dip. Alla instruktioner kommer med kitet och det är väldigt lätt att följa. Enkelt förklarat är det bara att rengöra, spraya och sedan torka. Resultatet blir faktiskt oftast väldigt bra, trots att det låter lite läskigt.

plasti dip

Hur mycket behöver man och vad kostar det?

Det är lite olika beroende på hur stora fälgarna är. Men oftast runt 3 burkar för 4 små fälgar upp till 16″, 6 burkar för 18- större. fälgar. Rekommenderat är att köpa 10 L. Du kan köpa ett kit med 2 sprayburkar för 299kr. Du behöver spraya på ca 4 lager, därför rekommenderar vi att alltid ha lite extra av produkten. Om du applicerar för lite är risken att det blir svårt att dra av. Om detta är fallet ska du applicera rikligt med avfettning och låta det suga in plasti dipen. Sedan spola av med högtryckstvätt. Plastidip finns att beställa online eller att köpa i fysisk butik tex biltema.

Men vad innehåller Plasti dip?

Den består huvudsakligen av en blandning av syntetiskt gummi, lösningsmedel, och tillsatser för att ge specifika egenskaper. De huvudsakliga ingredienserna inkluderar toluen och heptan, som fungerar som lösningsmedel för att göra produkten lättapplicerad och snabbtorkande. Dessutom innehåller Plasti Dip ftalater och andra mjukgörare som ger beläggningen dess flexibilitet och hållbarhet. Produkten kan också innehålla olika pigment och stabilisatorer beroende på den specifika färgen och typen av Plasti Dip som används.

Läs mer om innehållet här: https://www.tapplastics.com/image/pdf/MSDS%20Plasti%20Dip.pdf

Hur länge håller plasti dip?

Hållbarheten för PlastiDip varierar beroende på exponeringen för olika faktorer. För fälgar kan PlastiDip vanligtvis hålla i cirka ett år, men detta kan påverkas av användning, väderförhållanden och körstil.

Läs även: Hur polerar man fälgar?

Vad passar din bil?