5 st släpvagn fälgar som ligger i toppen för 2025

släpvagn fälgar brukar oftast ha storlek 13 eller 14” fälgar, då släpvagnsdäck är väldigt små.  Det är viktigt att välja däck som är C märkta, vilket är små däck som klarar av en högre totalvikt. 

Viktiga saker att tänka på när du köper däck till din släpvagn:

  • Har bilen dubbdäck måste även släpvagnen ha det
  • Du behöver inte köra med samma däckmärke bak och fram, det viktigaste är att det är samma storlek.
  • Blanda absolut inte sommardäck och vinterdäck
  • Köp däck som är C märkta (Viktigt!)

5 släpvagn fälgar och däck

 

1. OCL enzo trailer + continental viking contact6

OCL enzo trailer är en fälg som är specialtillverkad till släpvagnar. Den har sålts flitigt till släpvagnar genom åren och är ett säkert val. Designen är väldigt enkel och stilren vilket gör att alla kan använda den. Continental viking contact6 är testvinnande nordiska vinterdäck med stabilt grepp på snö och hala vägar. Hela paketet med 4 fälgar + däck  landar på 7992kr hos Däckline. 

2.  Image ride + nokian nordman RS2

Image ride är inte bara en fälg som passar perfekt för släpvagnar, utan den har även väldigt snygg design. Vem sa att du måste ha tråkiga fälgar på släpvagnen? Image wheels är kända för att tillverka slitstarka fälgar av hög kvalité. Tillsammans med Nokian nordman RS2 som är ett av de bästa vinterdäcken du kan ha blir det en perfekt kombination. Priset landar endast på 7620kr för allt.

3. Gummigrossen (GG) trailer + Hankook i*cept RW12

släpvagn fälgar

Även dessa fälgar från gummigrossen är specialtillverkade för släpvagnar. Det är väldigt funktionella och prisvärda fälgar för släpvagnar. För de som inte bryr sig så mycket om fälgarnas utseende utan snarare funktionalitet är GG trailer det perfekta valet.  Hankook i*cept är ett mycket populärt och dessutom stabilt vinterdäck som klarar av de flesta utmaningarna. Totalpriset för detta landar på 9240kr.

4. Rautamo arcasting excalibur + pirelli cinturato winter

släpvagn fälgar

Piffa till släpvagnen med dessa fälgarna. De är fortfarande simpla och stilrena, men med en lite kaxigare underton. Perfekt för förare som är trötta på de vanliga fem ekrade fälgarna. Kommer med testvinnande vinterdäcket pirelli cinturato.

5. IA holiday + Bridgestone blizzak

släpvagn fälgar

Här har en riktigt robust och slitstark fälg. Perfekt att köra med på grusvägar eller terräng. IA holiday är en hållbar fälg som du kan köra med i många år. Bridgestone blizzak är också ett världskänt vinterdäck som har tillverkats och sålts i många år.

Får man köra med olika däck på bil och släp?

Om en bil har vinterdäck utan dubbar, är det tillåtet att dra en släpvagn med antingen dubbade eller odubbade däck.

Vinterhjul (kompletta paket): sveriges största lista för 2025

Vad passar din bil?