Hur ser man färgkoden på ett par fälgar? Detta är en fråga som många säkerligen ställer sig och faktum är att på de flesta fälgar kan du inte hitta någon färgkod. Bästa möjliga sätt ta reda på vilken färgkod dina fälgar har är att du tar kontakt med biltillverkarna som tillverkat fälgarna. Säg att du har en Volvo XC40 exempelvis med originalfälgar. Då skall tillverkarna, alltså Volvo, kunna ge dig färgkoden för den bilens fälgar och detta gör du bäst genom att ringa till dem eller maila dem. Däremot om du exempelvis har köpt en Volvo som inte har originalfälgar utan ett par fälgar från säg Concaver så får du kontakta Concaver om färgkoden.

Kan man ta reda på färgkoden på nätet?

I de flesta fall går det även att söka sig fram på nätet genom att googla på märket av de aktuella fälgarna eller bilmodellen med originalfälgarna för att få fram färgkoden till fälgarna. Det finns även återförsäljare som jobbar med färghantering av fälgar och dessa har svar på det mesta som kommer till färgkoder till fälgar.

Köp av nya fälgar med samma färgkod

En av anledningarna varför människor vill veta vad för färgkod det är på deras fälgar är kan vara för att de vill ha samma färgkod till ett köp av nya fälgar. En annan kan vara att dina fälgar börjar tappa färgen och du vill veta om en liknande färg går att köpa som fälgspray. Att köpa sig fälgspray är ett billigare alternativ om du vill exempelvis snygga till fälgarna. Detta går att göra själv och det finns instruktioner på nätet om hur du kan gå till väga. Om du inte vill göra det själv går det alltid att lämna in däcken och fälgarna till bilverkstäder som erbjuder denna tjänst. Där kommer du med största sannolikhet få proffsig hjälp med sprayningen av dina fälgar.

Vad passar din bil?