Veemann är en del av IW Automotive i Storbritannien, närmare bestämt Nordirland. De bestämde sig från början för sin grovhuggna design av monoblock fälgar av hög kvalitet. De vanligaste dimensionerna är från 18 tum till 20 tum. BMW, Audi, VW och Skoda är bilar som ofta kan ses med Veemann fälgar.

Veemann fälgen

När man sveper med blicken över en grupp Veeman fälgar slås man av att de har ett ganska vanligt utseende, men ändå utstrålar de kraft. Ekrarna i fälgarna är inte på något sätt ovanliga men de är grovhuggna, de flesta är kantiga – vilket ger ett kraftfullt intryck. Det finns en lite råare och “renare” serie, VX-serien, som är avsedd för off road. Här finns VX10 och VX5 modellerna som är absolut tidlösa i sin kolsvarta design.

Undantagsvis finns några “snällare” modeller som har vackert mönstrade hjulsidor nästan som ett spindelnät, som exempelvis VC540 – en oerhört vacker fälg men inte alls som de typiska lite mer kantiga Veemann fälgarna som återfinns i den karakteristiska V-FS serien. Där finns även den unika djupa läppdesignen. Veemann använder också “flow form technology” som är en av de mest avancerade teknologierna i hjulindustrin.

Slutprodukten, fälgen, blir mycket starkare och mer motståndskraftig än en fälg av liknande typ utan “flow form”. Veemann fälgen är ett kraftpaket!

Veemann fälgar för dig?

BMW och lyxbilssortimentet såväl som VW Golf blir snygga i Veemann fälgar. De finns i flera dimensioner för de flesta bilar med inriktning mot den som som vill ha en kvalitetsfälg. Oavsett bilmärke kan du med fördel välja en Veemann fälg, men håll inte i pengarna, detta är ingen budgetfälg även om det finns prisvariationer i serierna.


Veemann uppdaterar sitt kringsortiment då och då, exemplevis har V-FS serien egna mittkåpor i olika färger, anpassade i lättviktskonstruktion. Veemann fälgarna är speciellt effektiva när det gäller att minska bilens tyngd och göra den mer ekonomisk att köra. Både acceleration och bromsfunktioner har förbättrats.

Vad passar din bil?